16.05.2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a mers joi, 16.05.2013, într-o vizită de lucru pe șantierul de la Spitalul Județean Dâmbovița, alături de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia – Liviu Muşat, managerul Spitalului Judeţean – Radu Petrescu, directorul medical Andrei Tomescu, cadre medicale, reprezentanţi mass-media. Obiectivul vizitei a fost acela de a verifica ritmul în care se lucrează la proiectul european Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Dâmboviţa.

Adrian Țuțuianu, președinte CJDStadiul lucrărilor este doar satisfăcător. Proiectul avea termen inițial luna mai. Știți că a fost apoi prelungit pentru 15 august. Evident că nu poate fi terminat pe 15 august, dar am făcut eforturi să recuperăm. Și vreau să știți de la ultima noastră vizită câteva lucruri care sunt importante. Mai întâi, că s-au predat toate spațiile către constructor, ceea ce a însemnat un efort mare din partea Spitalului Județean pentru că a trebuit relocate secții, cabinete, bolnavi în alte spații. (...) Al doilea lucru: s-a lucrat deja la fațadele exterioare, s-a montat tâmplăria, recompartimentările cu rigips pe parter, pe etajul 1 sunt gata și se lucrează la ultimul etaj. Cred că la sfârșitul lunii iulie vom avea partea aceasta de spital finalizată și vom putea să revenim cu o serie de activități aici. Am în analiză la momentul acesta o solicitare de prelungire a termenului de execuție. Solicitarea constructorului este de 6 luni; le-am transmis că nu sunt de acord cu 6 luni și vreau ca anul acesta, de Ziua Națională a României dacă nu altfel, să închidem acest proiect.

De pe șantierul de lucrări din cadrul proiectului european, președintele CJD a mers la clădirea Secției Dermatologie, obiectiv care a intrat într-un proces de reabilitare/amenajare din fondurile Consiliului Județean. Investiția se ridică la aproximativ 800.000 lei.

Adrian Țuțuianu, președinte CJDInițial, s-a dorit a fi o lucrare de reparații mai simplă, mai ușoară. În momentul când s-au făcut decopertările, s-a constatat că clădirea necesită lucrări de subzidire și de consolidare consistente. Și atunci s-a făcut un proiect nou. (...) Lucrarea este începută de săptămâna aceasta. După proiect, trebuie să dureze 5 luni de zile – partea de consolidare. Eu sper s-o finalizăm în maxim 2 luni de zile ca, până la sfârșitul anului, să putem finaliza lucrarea în integralitatea ei.

De la Spitalul Județean din Târgoviște, deplasarea a continuat la Titu, pentru a verifica în ce măsură Centrul Multifuncțional din localitate este pregătit pentru inaugurare. Impresiile au fost mai mult decât favorabile, obiectivul oferind cadrul necesar desfășurării actului medical la parametri optimi, astfel încât, marți, 21.05.2013, în condițiile obținerii tuturor avizelor și a includerii pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, va avea loc inaugurarea oficială.

Adrian Țuțuianu, președinte CJDAm ținut să venim aici întrucât cred că este una dintre cele mai importante, mai așteptate promisiuni, care trebuia îndeplinită de mine, ca președinte de Consiliu Județean, de domnul Nicolae Traian, în calitate de primar al orașului Titu sau de domnul Ionuț Săvoiu, deputat ales pe acest colegiu, unde toți am promis în campaniile electorale de anul trecut că vom redeschide spitalul. Formula pe care am găsit-o este aceasta de centru multifuncțional. Vedeți foarte bine că amenajările sunt de excepție, sunt condiții la fel de bune ca în zona reabilitată de la Spitalul Județean. (...) Vreau să le mulțumesc tuturor pentru implicare. Suntem în situația în care avem un exemplu de ceea ce înseamnă colaborare între Consiliul Județean, Spitalul Județean și Consiliul Local, Primăria Titu.

Ne-am propus să încheiem un contract de asociere, contract pe care o să-l pun în discuția Consiliului Județean la prima ședință, contract care să prevadă o partajare de atribuții între mai multe instituții. Consiliul Județean va asigura, de exemplu, transportul medicilor, personalului care nu este din zonă; Primăria Titu va asigura utilitățile, deci apă, canal, gaze, energie electrică, iar Spitalul Județean va asigura partea medicală și, sigur, decontări care se vor face pe contractul cu Casa al Spitalului Județean.

Traian Nicolae, primar TituVreau să mulțumesc președintelui Adrian Țuțuianu, domnului deputat Ionuț Săvoiu, pentru sprijinul acordat de am reușit să redeschidem Centrul Multifuncțional și să ne achităm de promisiunea din campanie.

Ionuț Săvoiu, deputat colegiul TituÎn primul rând, vorbim de un serviciu public care trebuie asigurat în condițiile unui serviciu public. Deci, cetățenii trebuie să fie mulțumiți și sunt convins că acele cadre medicale care vor fi aici vor avea în minte acest lucru. (...) Din punct de vedere al eficienței, centrul multifuncțional este un concept nou în strategia Ministerului Sănătății de a reduce costurile de operare. Este vorba, de fapt, de Spitalul de la Titu sub formă de centru multifuncțional în cadrul structurii Spitalului Județean Târgoviște, ca formă de organizare a sistemului sanitar în teritoriu, urmare a noii strategii a Guvernului Ponta care prevede deschiderea centrelor multifuncționale și nu închiderea spitalelor.

Amenajarea centrului a însemnat o investiție aproximată de autoritățile locale la suma de 500.000 lei.

Vizita de lucru a continuat la unitatea de la Costeștii din Vale a Grupului Toneli, cel mai mare producător și distribuitor în piața ouălor de consum din România. Holdingul produce peste 1 milion de ouă/zi (atât pentru piața internă, cât și pentru export) și dispune de ferme în județele Dâmbovița (Găești, Odobești, Petrești), Argeș (Oarja și Davidești), Ialomița (Ograda) și Teleorman (Turnu Măgurele). Numai în Dâmbovița, potrivit domnului Toni Khoury, administrator Toneli Holding, grupul asigură locuri de muncă pentru 400 de persoane, cu perspective de dezvoltare în perioada următoare.

Locația de la Costeștii din Vale a fost dată în folosință în urmă cu câteva luni, realizarea presupunând o investiție de peste 10 milioane euro din care aproximativ 4 milioane fonduri europene.

Adrian Țuțuianu, preşedinte CJDAm venit astăzi pentru că am avut o invitație de la domnul Toni, de la echipa managerială de aici și plec convins că trebuie să urgentez realizarea drumului în asociere Consiliul Local Costești Vale – Consiliul Județean și încă o parte de drum în asociere Consiliul Local Produlești – Consiliul Județean Dâmbovița, în așa fel încât să creăm condiții civilizate de acces pentru cei care vin aici, se aprovizionează, asigură transportul mărfurilor către destinațiile unde sunt contracte. Este foarte important lucrul acesta pentru că înseamnă locuri de muncă și o șansă de dezvoltare pentru 3 localități: Costești Vale, Produlești și Titu.

Deplasarea s-a încheiat cu o vizită pe două din șantierele unde se execută lucrări de reparații la drumurile județene: DJ 720 A Bucșani – Mărcești – Gheboaia și DJ 710 A Moreni – Ghirdoveni – I.L Caragiale (DN 72).