16.09.2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a participat duminică, 15  septembrie, la manifestările prilejuite de cea de-a XXII-a ediţie a Sărbătorii „Răvăşitul oilor” organizată în comuna Runcu. La obiceiul ce marchează încheierea anului pastoral au mai participat prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, parlamentarii Leonardo Badea, Ionuţ Săvoiu şi Ion Pârgaru, precum şi numeroşi primari ai localităţilor dâmboviţene.

Prin sărbătoarea  pastorală „Răvăşitul oilor”, administraţia locală doreşte să perpetueze tradiţia, să încurajeze crescătorii de animale să-şi desfacă mărfurile în târgul special amenajat. Şi în acest an, la mare căutare au fost brânza de burduf şi pastrama.

Prezent în mijlocul runcenilor, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a primit din partea primarului Gheorghe Brebeanu, diplomă de suflet pentru consecvenţa cu care an de an este alături de locuitorii comunei.

Şeful administraţiei judeţene  a salutat iniţiativa păstrării vie a sărbătorii şi a adresat urări de bine celor prezenţi la sărbătoare:„Am venit astăzi, ca întotdeauna cu multă bucurie în mijlocul dumneavoastră.     N-am lipsi niciodată în ultimii 10 ani de la Runcu pentru că aici sărbătorim de fiecare dată tradiţia, ceea ce înseamnă esenţa poporului român. Sunt şi astăzi însoţit de colegi de ai mei, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, prefectul judeţului, deputaţi, senatori şi primari din judeţ. Este un semn de preţuire pentru dumneavoastră şi pentru tot ceea ce înseamnă tradiţiile poporului român. Vreau să ştiţi că suntem alături de dumneavoastră, că încercăm să punem în aplicare ceea ce v-am promis, că încercăm să ducem România pe un drum mai bun. Pentru că astăzi este zi de sărbătoare, vreau să felicit primăria şi Consiliul Local pentru organizarea acestor manifestări şi vreau să vă urez tuturor să aveţi parte de linişte, sănătate şi să ştiţi că pentru mine contează doar oamenii!”

Toţi cei care au fost duminică la Runcu s-au putut bucura atât de târgul îmbelşugat, cu produse tradiţionale, dar şi de spectacolul folcloric pregătit de administraţia locală, din care nu a lipsit deja binecunoscuta formaţie de copii „Doinitorii Runcului”.