Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de Alexandru Oprea – președinte și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, a participat astăzi, 9 septembrie 2019, cu prilejul deschiderii noului an școlar, la festivitățile organizate de mai multe unități de învățământ din municipiul Târgoviște, dar și din județ.
O zi plină de emoții, dar și de bucurie – aceasta a fost atmosfera în toate instituțiile școlare din județ, unde elevii, alături de părinți, colegi și dascăli, au pășit cu drag pentru a întâmpina, cum se cuvine, primul sunet al clopoțelului.
Colegiul Național „Constantin Carabella” a fost prima unitate de învățământ unde conducerea CJD a luat parte la manifestările organizate pentru a marca deschiderea anului școlar 2019 – 2020, alături de oficialitățile locale, parlamentari dâmbovițeni, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviște și ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.
Cu ocazia debutului noului an școlar, președintele Alexandru Oprea a transmis gândurile sale bune și mult succes în activitate tuturor elevilor și cadrelor didactice: „Evenimentul de astăzi este pentru mine un plăcut prilej de a mă afla în mijlocul dumneavoastră, de a trăi emoția generală, care îi încearcă astăzi pe toți elevii – și pe aceia care trec pragul școlii pentru prima oară în viață, dar și pe aceia care au depășit deja această etapă și se întorc, în fiecare toamnă, la școlile lor. Sunt lăcașe de educație și cultură, unde au cunoscut deja bucuria pe care o aduce cu sine învățarea, descoperirea lumii prin dobândirea de cunoștințe, dar și prin comuniunea cu alți copii și adolescenți, cu propriii învățători și profesori, comuniune în care învață, oameni direct de la oameni, sensul vieții prin însușirea practică a noțiunilor de colegialitate, prietenie, bucuria împărtășirii de trăiri și experiențe.
De asemenea, împărtășesc bucuria dascălilor, care se întorc la catedră pentru a-i călăuzi pe elevii lor pe drumul deloc ușor, dar plin de roade, al învățăturii, pe care, parcurgându-l, elevii de astăzi vor deveni adulții care, mâine, vor avea misiunea nobilă de a duce istoria acestei țării mai departe, spre împlinirea idealurilor formulate de generații întregi de români care au clădit ceea ce este, în prezent, România.
Am venit aici și pentru a vă adresa salutul meu, pentru a vă îndemna să nu precupețiți niciun efort pe drumul cunoașterii, al propășirii spirituale, al cultivării relațiilor interumane, dascăli – elevi, elevi – elevi, și al plăsmuirii de vise constructive pentru viață.
Vă mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-ați oferit-o, aceea de a retrăi, alături de dumneavoastră, emoția pe care o provoacă orice nou început al școlii! Vă urez sănătate, putere de muncă și dragoste de carte!”
Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat astăzi și la festivitățile de la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” din comuna Tărtășești, unde a fost prezent și ministrul Agriculturii, Petre Daea. Cu acest prilej, ministrul Agriculturii a evidențiat atât rolul important pe care îl au instituțiile de învățământ cu profil agricol, nevoia de specialiști în domeniu, cât și necesitatea realizării unui program investițional, în vederea dezvoltării unei baze materiale adecvate nevoilor unităților de învățământ: „Vă felicit pe toți pentru că ați rezistat de-a lungul vremii și, spun că ați rezistat, pentru că din analizele pe care le-a făcut ministrul Agriculturii, din cele 300 de licee agricole ale țării, au rămas mai puțin de 60 (…) Iată de ce, cel ce vă vorbește vine aici în calitatea de slujitor al țării pentru a pune în operă un act normativ pe care l-a aprobat Parlamentul României, conform căruia Ministerul Agriculturii are obligația, în baza normelor juridice stabilite, să se ocupe de liceele agricole ale țării, acelea care au mai rămas. În urma unui ordin comun, semnat de ministrul Agriculturii și ministrul Educației, acele 58 de licee vor intra într-un program investițional, unde evident intră și liceul din Tărtășești. Iată de ce sunt aici. Am venit să văd ce nevoi aveți (…) Aveți aici aproximativ 500 de locuri de învățământ, 500 de elevi care doresc să știe instrumentele cunoașterii, fie ele tehnice sau de alt fel (…) Am venit astăzi aici să vă ajut. Dumneavoastră vă trebuie ateliere în care să învățați, să vă conectați cu realitatea tehnologică pentru a nu rămâne în incultură tehnică pentru că astăzi vorbim despre grapa cu colți reglabili, avem utilaje care se conduc de la distanță. Acești elevi, mâine studenți sau oameni de afaceri, sau lucrători în agricultura performantă, trebuie să aibă îndemânarea necesară pentru a se compatibiliza la condițiile din agricultura țării. De aceea, acest atelier, ca și altele, trebuie să intre într-un program investițional, iar pentru că am venit aici și am această obligație pentru toate cele 58 de licee din țară, să pornim activitatea concretă. Mâine vă trimit oameni să vadă ce se poate face imediat, în așa fel încât, între vorbă și faptă să fie semnul egal, altminteri nu putem construi. Trebuie să avem încredere că putem face. Să avem și dăruire pentru a putea răzbi. Am ales să vin aici și am ales bine pentru că nevoile sunt mari în Tărtășești, iar dorința noastră de a face, sper să fie una generală și realizată de către toate structurile. Vă doresc succes!”
Biroul Comunicare, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița